Frans Hendriks

.

Frans Hendriks

Frans Hendriks (24 juli 1957) is een Nederlandse schilder, tekenaar en hobby-fotograaf. Hij is geïnteresseerd in een breed spectrum van onderwerpen, met een voorkeur voor portretten en historische auto’s. Voor het laatste bezoekt hij specifieke evenementen om de objecten van zijn interesse te fotograferen als leidraad voor zijn schilderijen.

Zowel bij zijn portret- als zijn autoschilderijen werkt hij ook in opdracht, waarbij hij zelf de foto’s ter ondersteuning van zijn schilderijen maakt. Hierbij kan overleg met de opdrachtgever plaatsvinden. Dit geld ook voor opdrachten met andere onderwerpen.
Frans Hendriks houdt ervan een losse penseelstreek te gebruiken, maar werkt hiernaast ook zeer precies. Dit is zeker terug te vinden in de autoschilderijen, waarbij zeer nauwkeurig en met respect voor het onderwerp wordt geschilderd. De auto dient zo authentiek mogelijk weergegeven te worden. De details zijn dan ook aandachttrekkend.

Achtergrondinformatie

Geboren en getogen in Den Helder, is Frans Hendriks na afronding van zijn middelbare schooltijd naar Amsterdam getrokken om daar aan het VL-VU de lerarenopleiding Tekenen/Handvaardigheid te volgen. Na afronding van deze opleiding en terug naar de kust, weer woonachtig in Den Helder, heeft hij aansluitend in Amersfoort/Utrecht gestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunsten.
Hierop volgend tot dit moment aan toe, is hij werkzaam geweest in het voortgezet onderwijs. Tussentijds er altijd bij geschilderd/getekend, de ene periode actiever dan de andere. Vanaf 2013 weer actiever bezig en zich vooral richtend op historische auto’s.
,
[There are no radio stations in the database]