Over ons

.

Kunst bij Gerrit

De galerie voor iedereen

Aan de Dwarsweg te Zeist is sinds kort een nieuwe kunstgalerie gevestigd. Zodra je er binnenstapt valt de industriële uitstraling direct op. Deze doet niet onder voor de allure die we kennen van kunstenaars-Mekka de NDSM-werf in Amsterdam. De veelzijdigheid aan werk, een agglomeratie van kunstenaars geeft daarmee een goede afspiegeling van wat we kennen uit de Nederlandse kunstwereld.

Gerrit van Groningen, de galeriehouder, wil kunstenaars graag een podium geven en een breed publiek aanspreken, daar ligt zijn drijfveer. “Kunst ansicht is een ruim begrip, daarom heb ik hier van alles wat. Het moet toegankelijk zijn voor iedereen en meerdere mensen prikkelen. Niet alleen kenners met een goed gevulde beurs. Naast bekende namen hangen hier ook nieuwkomers. Ik heb zelfs een muur voor Kinderkunst!”

Vol enthousiasme loopt Gerrit langs de muren en vertelt over de werken. “Het moet mij aanspreken. Ik heb geen voorkeur voor een stroming en ben een relatief nieuwkomer in de kunst. Er komen hier geregeld kunstenaars binnen om hun werk te delen. Dat alleen al vind ik fascinerend. Er zit gevoel in, emotie, de werken zijn persoonlijk. Het is een hele dynamische wereld.” Het mag duidelijk zijn dat Gerrit een diepe passie koestert voor het menselijke aspect in relatie tot kunst.

Zo loop je tegen de beeltenis van Johan Cruyff aan of Max Verstappen; relatief jonge kunst, mixed media. Doe een stap naar rechts en je staat voor een Anton Heyboer met daarnaast een Astrid Engels. Het contrast is groot en juist daarom zo interessant. De ruimte en het aanbod werkt verfrissend want waar jij je oog ook op richt je zult geheid iets nieuws ontdekken. Kunst bij Gerrit is een aanrader voor iedereen uit de regio en daarbuiten. Je kunt gerust je kind meenemen of je buurvrouw.

Gerrit staat voor je klaar met een kopje koffie om je mee te nemen langs de kunstwerken. “Ik vind het leuk om mensen te verrassen. Er hangt hier werk van €100,- maar ook €10.000,- gewoon naast elkaar. Mensen hebben vaak de overtuiging dat kunst niet iets voor hun is, ik laat ze zien dat dat anders is.”

Gerrit is er dan ook vooral om je de kunst te laten ervaren. “Ik laat graag de werken voor zichzelf spreken. Misschien ontdek je hier wel een nieuw werk voor aan je muur thuis of op je kantoor.” Gerrit wordt in de galerie bijgestaan door kunstvlogger Florentine.

De opening van Kunst bij Gerrit vindt plaats aan de Dwarsweg 11a te Zeist.

Op maandag 18 april, 2e Paasdag, opent de galerie haar deuren om 12:00 uur.

Om 14:00 uur volgt de officiële opening door een mystery guest.

Rond 15:00 uur kunnen de aanwezige kinderen op zoek gaan naar Paaseieren, verstopt in de galerie.

Om 16:00 uur wordt er een schilderij geveild waarvan de opbrengst gaat naar Stichting KiKa.

Tijdens de opening zijn er verschillende kunstenaars aanwezig en wordt er een wijnproeverij georganiseerd door Wijnknaller.

Muziek wordt verzorgd door de act Frau Pau.

Valet Parking wordt geregeld middels vervoer via golfkart naar de galerie.

Kunst bij Gerrit is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van 13:00 uur tot 17:00 uur.

Het is mogelijk om buiten openingstijden op afspraak een bezichtiging te plannen. De galerie is te volgen via Facebook en Instagram.

De galerie is alle dagen open van 11.00-18.00 in de  aan de Dwarsweg 11a, 3702 XA Zeist.

U kunt ons bereiken op +31 6 26 796 315

of per mail: gerritvangroningen@gmail.com[There are no radio stations in the database]