Kunst bij Gerrit – Metaverse –
KUNST BIJ GERRIT
DIGITAAL KUNSTPLATFORM
.
Het Kunst Bij Gerrit Digitale – Art Platform – is gemaakt voor elke doelgroep die in de nabije toekomst, digitale en NFT-kunst wil waarderen, creëren en verzamelen, waarbij het gebruik van digitale technologie in een voortdurend evoluerende generatie wordt omarmd.
Het Kunst Bij Gerrit Digital – Art Platform – is de eerste digitale online kunstomgeving met een focus op de immersieve kunstervaring, nieuwe mediakunst
en NFT Crypto Art waar kunstliefhebbers de meest opwindende kunstwerken van gerenommeerde toonaangevende kunstenaars zullen zien.
. Onze missie en visie:
– Uitbreiden van ideeën rond digitale kunst en laten zien wat digitale kunst is en kan zijn.
– Onderwijs en de gemeenschap in de voorhoede van onze praktijken plaatsen, met outreach-programma’s, educatieve lezingen en informatieve platforms, zowel lokaal als wereldwijd.
– Inzicht in de milieu-impact die de Blockchain heeft, en groener, milieuvriendelijker vinden
alternatieven, niet alleen voor de groei van NFT’s, maar ook voor onze algemene dagelijkse activiteiten.
.
.
..
. Metaverse en de toekomst van kunstcollecties
Het idee van metaverse kan breed worden gedefinieerd als een ’tweede wereld’ in de convergentie van het digitale en fysieke rijk.
Met de komst van virtual reality, augmented reality en game-engine-technologieën, domineert het concept van metaverse de huidige gesprekken over culturele productie,
evenals de manier waarop we kunst consumeren en ervaren.
Samen met vooraanstaande VR-, AR-technologen en vroege pleitbezorgers van nieuwe technologie in de kunst, ontrafelt de paneldiscussie toekomstige mogelijkheden voor kunstcollecties
en hoe metaverse bijdraagt aan een rijk en levendig gedeeld kunstecosysteem.
.
Hoe technologie de kunstwereld verandert
Integratie van kunst en digitale technologie is een nieuwe trend in kunstontwikkeling geworden. Technologie biedt kunstenaars nieuwe vormen van expressie, meer ruimte voor creativiteit, een meer interactieve ervaring voor het publiek en een duurzamere omgeving om te creëren.
.
Cyberport zet zich in om de toepassing van digitale technologie in de kunstensector te bevorderen en de innovatie- en technologiesector te verbinden met de kunstensector voor samenwerking in ArtTech.
.
Met Ir Eric Chan, Chief Public Mission Officer van Cyberport als moderator, zullen drie Cyberport-gemeenschapsbedrijven en senior management van Hutchison Telecom onderzoeken hoe technologieën zoals 5G, hologram, AR/VR, NFT de inhoud en levering van artistieke creatie kunnen verbeteren in de sessie.
.
…
Waarden, eigendom en autoriteit: van fotografie tot digitale kunst
.
De eerste foto’s dateren uit de jaren 1820, toen fotografie het rijk van de schone kunsten betrad in de negentiende eeuw, waardoor de traditionele opvattingen over schilderijen werden verstoord.
Met de opkomst van NFT komt er een nieuw debat voorbij het analoge en digitale. Wat betekent het voor fotografen om NFT’s te maken, en hoe verandert het de bijbehorende waarden, eigendommen en autoriteit?
Terwijl NFT’s een manier bieden om zowel digitale als fysieke activa voor digitale uitwisseling te symboliseren, deelt het panel van pionierende NFT-fotografen hun reis en de gevolgen van de digitale samenleving en de NFT-revolutie.
.
De opkomst van Blockchain-technologie, van cryptocurrency tot NFT-kunst
.
Door gebruik te maken van de opkomst van blockchain-technologie en non-fungible tokens (NFT’s), staat de wereld aan de top van creatieve technologie en digitale economie.
Het expertpanel onderzoekt hoe NFT’s een revolutie teweegbrengen in de kunstwereld, van creatie, collecties tot tentoonstellingen en het vertellen van artistieke ervaringen.
Terwijl de discussie ontrafelt, dagen we de veranderende rol van kunst en culturele pNFT-gevoede crypto-kunst uit die een nieuwe manier van verzamelen effent.
Van recordbrekende Beeple-werken tot CryptoPunk, een van de eerste non-fungible tokens (NFT) op de Ethereum-blockchain.
Sinds CryptoKitties in 2017 bestaan er gedecentraliseerde verzamelmarkten, met het groeiende bewustzijn van NFT’s onder kunstenaars en verzamelaars.
Hoe geeft het vorm aan de manier waarop we verzamelen, en wat vertelt het ons over de toekomst van de kunstmarkt? praktijken.
En verken onderwerpen als schaarste, eigendom, waarden en autoriteit, en deel over toekomstige mogelijkheden voor digitale kunst.
..
NFT-kunst verzamelen: van Beeple tot CryptoPunks
.
NFT-aangedreven cryptokunst maakt een nieuwe manier van verzamelen mogelijk.
Van recordbrekende Beeple-werken tot CryptoPunk, een van de eerste non-fungible tokens (NFT) op de Ethereum-blockchain.
Gedecentraliseerde verzamelmarktplaatsen bestaan sinds CryptoKitties in 2017, met het groeiende bewustzijn van NFT’s onder kunstenaars en verzamelaars, hoe geeft dit vorm aan de manier waarop we verzamelen en wat vertelt het ons over de toekomst van de kunstmarkt?
.
.
Nieuwe mediakunst: menselijke lichamen en sociale cybernetica
.
De relatie tussen kunst en technologie gaat terug tot de jaren ’40, van de articulatie van licht en beweging tot de interactie tussen mens en computer in de jaren ’80. De komst van digitale technologie heeft de kunstenaarsgerichte praktijken en de interactiviteit van het publiek verstoord.
De paneldiscussie deelt de veranderende configuratie van onderlinge relaties tussen kunstenaars, publiek, kunstwerken en kunstinstellingen; onze veranderende relaties met machines; en mediakunst als een kracht om te reageren, kritiek te leveren en te innoveren.
.
Kans van kunst x technologie voor de creatieve industrie
.
Kunst Bij Gerrit Online streeft ernaar een nieuwe generatie kunstverzamelaars te inspireren met behulp van geavanceerde technologie, waaronder blockchain NFT, augmented reality en virtual reality om een meeslepende kunstervaring van wereldklasse en NFT digitale hedendaagse kunst weer te geven.
Het Kunst Bij Gerrit – Online Digital Platform – verkent een wereldwijd bruisend van creatieve industrieën met zijn snelgroeiende sector van kunsttechnologie en digitale kunst.
Industrieleiders uit verschillende creatieve disciplines zullen kijken naar de ontwikkeling en kansen in immersieve technologieën, contentproductie, NFT en digitale kunst en hun inzichten delen over hoe kunst fungeert als een differentiator in de creatieve industrie.
.
Digitale kunst als investering: NFT, cryptocurrencies en blockchain
.
Van kunst en muziek tot videogames en evenementen, NFT’s transformeren de manier waarop we digitale activa kopen, verkopen, bezitten, overdragen en waarderen.
Met vooraanstaande experts uit de crypto- en NFT-sector, concentreert de paneldiscussie zich op hoe crypto en blockchains “digitale schaarste” mogelijk maken en het investeringslandschap in kunst en daarbuiten transformeren, waarbij de nieuwste trends in digitale kunst worden onthuld, en crypto’s die het NFT-ecosysteem ondersteunen.
Hoe werken gedecentraliseerde kunstmarkten en waar moeten we als investeerders in digitale kunst op letten?
.
..
Van straatkunst tot cryptokunst
.
NFT is het afgelopen jaar geëxplodeerd, met name in de digitale kunstruimte, in sommige opzichten in navolging van traditionele opvattingen over straatkunst.
Veel kunstenaars die werken in street art en tegencultuurstijlen krijgen ongekende belangstelling van NFT-verzamelaars en een jongere generatie digital natives, waardoor de baanbrekende ‘punk’-beweging in de tech- en financiële wereld wordt versterkt.
De paneldiscussie deelt de reis van kunstenaars in straatkunst en cryptokunst, de NFT-gemeenschap en manieren waarop NFT’s hun creatieve proces en waarden van hun kunst hebben getransformeerd.
.
Nieuwe mediakunst: menselijk bewustzijn en machinaal leren
Kunstmatige intelligentie en het debat rond mens en machine gaan terug tot de vroege oudheid . est ideeën over hoe mensen omgaan met computers.
Decennia lang hebben kunstmatige intelligentie en intelligentievergroting geleid tot een reeks technologische hulpmiddelen die de wereld transformeren.
De paneldiscussie brengt vooraanstaande kunstenaars, wetenschappers en experts op het gebied van kunstmatige intelligentie samen om toepassingen van AI op het gebied van kunst, wetenschap en technologie te ontdekken en om te discussiëren over onderwerpen van het menselijk bewustzijn.
Wat ons menselijk maakt en hoe we door middel van machine learning onszelf beter kunnen begrijpen om individuele uitingen in de samenleving te verbeteren.
.
Het behoud van cultuur en geschiedenis via digitale media
De komst van digitale technologieën heeft geleid tot een overdaad aan informatie en archieven, waardoor archivarissen, instellingen en poortwachters van cultuur en geschiedenis nieuwe oplossingen moeten bedenken om te bewaren.
Het expertpanel beeldcultuur en media wil de betekenis van conservering ontcijferen; de rol die nieuwe technologieën en samenwerkingen spelen; evenals het belang van authenticiteit, keuzevrijheid en eigendom.
Navigeren door de permanente en vergankelijke aard van cultuur, erfgoed en geschiedenis, hoe vinden we betekenis in archieven en leggen we historische momenten vast, evenals de bijbehorende emoties?
.
….
NFT-kunst verzamelen
..
Discussies over NFT’s worden gedomineerd door de kunstindustrie, wat ons ertoe heeft aangezet na te denken over de 4pmartistieke, materiële en sociologische waarde van digitale kunst.
De paneldiscussie met vooraanstaande galeristen, veilinghuizen en verzamelaars verkent de rol van digitale kunstenaars en gevestigde gevestigde kunstenaars binnen de NFT-wereld.
En hoe een gedecentreerde kunstmarkt een bepaalde culturele en ideologische gezindheid signaleert door gebruik te maken van kernwaarden die uniek zijn voor NFT-technologie.
.
Sociaal kapitaal genereren en de scheppende economie ontsluiten met NFT’s
.
Binnen de progressieve, gedecentraliseerde kunstwereld van NFT’s biedt blockchain-technologie nieuwe mogelijkheden die verder gaan dan de beperkingen van traditionele financieringsmodellen.
De paneldiscussie verkent een nieuwe kunstecologie die stemmen geeft aan de Afrikaanse gemeenschap en diaspora, evenals financieel rendement dat stabiliteit garandeert voor opkomende kunstenaars.
Het door kunstenaars geleide platform vertegenwoordigt de waarden van cryptocurrency en decentralisatie en weerspiegelt de solidariteit en vrijheid van een nieuwe generatie digitale kunstenaars en gemeenschap.
.
.
.
Rol van de vrouw in NFT
.
De NFT-markt biedt eindeloze mogelijkheden voor creatievelingen, maar binnen het door mannen dominerende landschap vormen vrouwen slechts ongeveer 15% van de crypto-gebruikers.
De paneldiscussie introduceert drie vrouwelijke kunstenaars en onderzoekt de reis van deze kunstenaars die navigeren door de crypto-kunstruimte, en manieren waarop de gedecentraliseerde kunstmarkt kansen biedt voor autonomie en keuzevrijheid buiten de traditionele kunstwereld.
.
Digitale kunst als culturele expressie
.
Digitale technologie en nieuwe media hebben geleid tot nieuwe vormen van betrokkenheid bij cultuur en erfgoed en bieden een alternatief perspectief op de traditionele geschiedenis en het dagelijks leven.
In gesprek met kunstenaars onderzoekt de dialoog de interactie tussen culturele uitingen en digitale kunst, en hoe deze de artistieke productie en representaties van de mondiale cultuur en samenleving verandert.
.