.

Een echte Herman Brood, Anton Heyboer of Rob Scholten aan de muur? Dat kan!

En u hoeft er niet voor naar de andere kant van het land.

Op maandag 18 april opent Kunst bij Gerrit namelijk haar deuren aan de Dwarsweg 11 in Zeist, in het voormalige pand van supermarkt De Komeet.

Eigenlijk is de kersverse eigenaar Gerrit van Groningen helemaal geen man om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Liever laat hij de kunst die staat uitgesteld voor zich spreken. Gerrit komt ook helemaal niet uit de kunstwereld, maar uit de handel. ,,Deze kans kwam op mijn pad”, vertelt hij in het opgeknapte pand aan de Dwarsweg in Zeist. ,,Vroeger had ik met kunst te maken, maar ben ik er nooit meer verder gegaan. Veel te druk.”

Nu deze kans zich voordeed, pakte Gerrit die met twee handen aan. Kunst in Zeist is er niet zo veel, constateert Gerrit. De kunstzaak naast de kerk bij het politiebureau, gerund door een kennis, is weg. Toen het gebouw waar vroeger supermarkt De Komeet was gevestigd vrijkwam, sloeg Gerrit toe. ,,We waren er ook heel snel uit om hier een kunstgalerie te beginnen. De ruimte trekt me aan, het was een afgebrand dorp en er zitten heel wat uurtjes in om het te fatsoeneren.”

In de galerie hangt en staat kunst van bekenden en onbekenden zoals Herman Brood, Anton Heyboer, Doesjka Jaspers, Astrid Engels, Rob Scholten, Hugo Bartels, Twan van de Vorstenbosch, Angie Nooy en Simone Samuel, maar er is ook kinderkunst. Opvallend is dat alle soorten kunst aanwezig zijn. Van moderne tot oude kunst en van sportschilderijen (onder andere Johan Cruijff) tot oude werken en alles ertussenin. ,,Ik wil kunstenaars graag een podium geven.

Sommigen komen ook langs om hun werken aan te prijzen en promoten. Het is kunst voor iedere beurs. Er staat hier kunst van 100 tot 10.000 euro. Wat wij bieden is niet alleen voor een select gezelschap.”

Gerrit krijgt in de galerie onder andere hulp van Florentine, een kunstvlogger die de sociale mediakanalen bijhoudt. En tijdens de officiële opening op maandag 18 april, tweede paasdag, treedt Pauline op met haar vader Rens met de act ‘Frau Pau’. ,,We spelen dan wat oude muziek met een jazzachtergrond en naoorlogse muziek in de stijl van Marlène Dittrich met een Berliner Bar-sfeertje”, legt ze uit.

De opening wordt verricht door een mystery guest. Op tweede paasdag is valet parking mogelijk, waarbij uw auto even verderop wordt geparkeerd en u met een golfkarretje naar de galerie wordt gereden.

Kinderen kunnen op zoek naar verstopte paaseieren vanaf 15.00 uur, ook wordt er een schilderij geveild vanaf 16.00 uur voor de Stichting KiKa. Om 12.00 uur is de galerij open, om 14.00 uur volgt de opening. Tijdens de opening zijn verschillende kunstenaars aanwezig en is er een wijnproeverij die wordt verzorgd door Wijnknaller, dat staat voor professionaliteit, passie en puur.

Daarna is Kunst voor Gerrit geopend op donderdag-, vrijdag- en zaterdagmiddagen van 13.00 uur tot 17.00 uur. Mensen kunnen ook op afspraak langskomen.

Kunst bij Gerrit is ook te volgen op Facebook en Instagram.[There are no radio stations in the database]