Met een voorkeur voor portretten, motoren en historische auto’s

Written by on maart 7, 2021

Frans Hendriks

Frans Hendriks (geboren in 1957) is een Nederlandse schilder, ambachtsman en amateurfotograaf. Hij is geïnteresseerd in een breed spectrum aan onderwerpen, met een voorkeur voor portretten, motoren en historische auto’s.

Hij bezoekt specifieke evenementen om de objecten van zijn interesse te fotograferen als gids voor zijn schilderijen. Voor de portretten en auto’s werkt hij ook opdrachten uit. De referentiebeelden voor het schilderij maakt hij zelf. Dit doet hij na een ontmoeting met de klant.

Frans Hendriks maakt graag gebruik van een losse penseelstreek, maar werkt heel precies. Dit komt zeker tot uiting in de motor- en autoschilderijen, zeer nauwkeurig geschilderd ten opzichte van het onderwerp. Het object moet zo authentiek mogelijk overkomen. Dit is waarom de details zeker je aandacht zullen trekken.

Achtergrond

Geboren en getogen in Den Helder, verhuisde Frans Hendriks na het afronden van de middelbare school naar Amsterdam om de opleiding tot tekenleraar te volgen. Na zijn afstuderen deed hij een extra studie in Utrecht aan de Academie voor Beeldende Kunsten en keerde terug naar Den Helder.

Frans Hendriks Werkt sindsdien als leraar op middelbare scholen, terwijl hij in zijn persoonlijke leven altijd met schilderen bezig is. Vanaf 2013 werd hij actiever met schilderen en vanaf 2014 vooral met het schilderen van historische auto’s.


[There are no radio stations in the database]